website templates

Klikgebit

Het klikgebit

De klikgebit is een volledige prothese die de nog aanwezige resten van de natuurlijke elementen of aangebrachte implantaten overkapt. Het laten zitten van de resten van de natuurlijke elementen biedt de voorkeur omdat dit voorkomt dat de kaak slinkt en steeds minder houvast biedt. Dit wordt ookwel het behoudt van de retentie genoemd.

Op de resten van de natuurlijke elementen kunnen wortelkappen geplaatst worden, zodat de prothese vaster in de mond komt te zitten. Deze wortelkappen zijn er in vele soorten, bijvoorbeeld met magneten, drukknopjes of ceka's.

Als de kaak geen resten van natuurlijke elementen meer bevat en zover geslonken is dat deze geen houvast meer biedt aan de prothese, kan men kiezen voor het aanbrengen van implantaten. Op deze implantaten kunnen weer elementen worden aangebracht waarmee de prothese met de kaak verankerd kan worden.  

Een veelgebruikt element op een implantaat is een steg. Hierbij worden twee implantaten in de kaak aangebracht. Deze twee implantaten worden verbonden met elkaar door middel van een steg. Deze steg is een soort brug die bovenop de kaak ligt.
Deze overkappingsprothese heeft een uitsparing waarin de steg vastklikt. De overkappingsprothese blijft uitneembaar.

Op een implantaat kunnen ook drukknopjes geplaatst worden. Hierdoor krijg je hetzelfde effect als drukknopjes op een wortelkap
Deze overkappingsprothese heeft kapjes waar de drukknopjes in vast klikken. De linkerfoto laat drukknopjes zien die bevestigd zijn op wortelkappen. De rechterfoto toont drukknopjes op implantaten.

Wisker Tandtechniek
Energieweg 1-J
2421 LM Nieuwkoop

op werkdagen geopend
van 8:00 tot 16:30